Samenwerkingsovereenkomst SGP-ChristenUnie 2018-2022 ondertekend

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst 2018dinsdag 09 mei 2017 20:21

De besturen van de Sliedrechtse afdelingen van SGP en ChristenUnie hebben vanavond hun handtekeningen gezet onder de Samenwerkingsovereenkomst 2018-2022. Hiermee gaat 35 jaar samenwerking een nieuwe raadsperiode tegemoet. (foto: Hans van der Aa)

Dinsdagavond 9 mei waren de beide besturen bijeen in de muziektent voor het gemeentehuis. In het bijzijn van de gemeenteraadsfractieleden van SGP en ChristenUnie en de pers plaatsten SGP- voorzitter Peter Hoogendoorn en ChristenUnie-voorzitter Corné Ligthart hun handtekening onder het ‘Statuut van samenwerking’. Zij sneden vervolgens gezamenlijk de speciaal opgemaakte taart aan.

Afgelopen maanden kwamen de besturen diverse keren bijeen om afspraken te maken over de samenwerking in de komende raadsperiode. De partijen spreken uit dat het in de samenwerking gaat om christelijke partijen die elk een eigen achtergrond hebben, maar gemeen hebben dat ze de Bijbel als bron en norm voor het politieke handelen aanvaarden.

Het doel van de samenwerking is volgens het statuut “door middel van bundeling van krachten een zo groot mogelijke invloed te hebben in het besturen van de gemeente Sliedrecht, naar Bijbelse normen en waarden. Dit met volledig behoud van de eigen identiteit, doelstellingen en zelfstandigheid van de samenwerkende partijen.”

Inmiddels zijn werkgroepen bezig met de voorbereiding van de campagne en het maken van een verkiezingsprogramma. Nico de Jager, momenteel fractievoorzitter, is gekozen als lijsttrekker en Hans Tanis, momenteel wethouder, als kandidaat-wethouder. De publicatie van de volledige kandidatenlijst is voorzien in het najaar van 2017.

Aan de samenwerking tussen SGP en ChristenUnie ging de samenwerking tussen SGP, RPF en GPV vooraf. De ChristenUnie werd opgericht in 2000 en ontstond uit een fusie tussen GPV en RPF. De eerste samenwerking in Sliedrecht dateert uit 1982 en vond plaats tussen SGP en RPF. 

« Terug