Nattigheid in het Bronbad

Bronbad

Foto: Ton de Bruin

zaterdag 20 januari 2018 14:01

Onlangs heeft de fractie van de SGP-ChristenUnie vragen gesteld over het onderhoud in Bronbad De Lockhorst. Aanleiding was de kwaliteitsslag op het gebied van onderhoud ter rechtvaardiging van de entreeprijs. De gemeente heeft daar 50.000 euro voor op tafel gelegd.

Het moet gezegd worden dat er de afgelopen maanden inderdaad zichtbaar sprake was van een inhaalslag op het gebied van onderhoud. En dat is fijn. Want als je een bezoek brengt aan het Bronbad en daar de nodige euro’s voor op de toonbank moet leggen, dan verwacht je ook een goed onderhouden bad.

Uit de antwoorden van de gemeente blijkt dat de 50.000 euro voor de genoemde inhaalslag onder meer is gebruikt voor vernieuwing van 1 van de 2 units met een sauna en stoomcabine. Maar nu voelt onze fractie enige nattigheid. Bijna op de dag af dat de nieuwe sauna en stoomcabine in gebruik werden genomen, is de andere unit met sauna en stoomcabine buiten gebruik in verband met een technisch defect. Vervelend, maar dat spaart de exploitant Optisport wellicht de nodige energiekosten uit.

De kosten van de reparatie van de unit zijn wederom voor de gemeente en niet voor de exploitant Optisport. Is dit een vorm van “wel de lasten, niet de lusten” voor de gemeente en uiteindelijk de bezoeker?

We gaan nog wat meer vragen stellen om hier duidelijkheid in te krijgen. We moeten niet het gevoel krijgen dat we (bron)water naar de zee aan het dragen zijn. Dat is niet de bedoeling!

U hoort nog van ons!

Nico de Jager

« Terug