Lekkage in het bronbad

1744.jpgzaterdag 03 februari 2018 14:03

Op 28 december 2017 bleek uit de beantwoording van de technische vragen van de fractie van de SGP-ChristenUnie dat de recente kwaliteitsslag die door de gemeente Sliedrecht werd gefinancierd (mede) inhoudt dat alle sauna’s en stoomcabines in werking zouden moeten zijn. Op dit moment is dat nog niet zo. Enkele weken geleden gaven wij al aan dat wij nattigheid voelden, maar misschien moeten we constateren dat er echt wel sprake is van forse lekkages.

Zo is inmiddels het bubbelbad ook al enige tijd buiten gebruik in verband met een technische storing. Faciliteiten worden in het Bronbad afgeschermd met obstakels en wit-rode kettingen, wat een vervallen en niet-publieksvriendelijke indruk maakt. Het is onbekend wanneer alles weer netjes gerepareerd wordt.

Onze fractie maakt zich grote zorgen over de technische staat van de faciliteiten in het Bronbad en de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de bezoekersaantallen. De indruk bestaat dat er sprake is van fors achterstallig onderhoud wat door de exploitant dan primair wordt opgelost door faciliteiten te sluiten in plaats van te repareren of te vervangen. En dat ondanks de investeringen die de gemeente Sliedrecht heeft gedaan. Onbekend is of het achterstallige onderhoud ook gevolgen kan hebben voor de veiligheid.

De fractie van de SGP-ChristenUnie heeft daarom aanvullende vragen gesteld over

  • de technische staat van het Bronbad;
  • het achterstallige onderhoud;
  • de aantrekkelijkheid van het Bronbad;
  • de toekomst;
  • de rol van de huidige exploitant; en
  • de extra kosten voor de gemeente Sliedrecht.

Tevens vraagt de fractie zich af hoe het nu zit met het duurder geworden toegangskaartje en de beloofde kwaliteitsslag. De indruk is nu dat bezoekers inmiddels meer betalen voor minder kwaliteit in plaats van meer betalen voor een betere kwaliteit.

« Terug