SGP-ChristenUnie wil Sliedrechtse Energie Coöperatie

buurtmolen

bron: www.buurtmolen.nl

dinsdag 13 februari 2018 16:00

De SGP-ChristenUnie zet in op een snelle en volledige energietransitie binnen één generatie. De tijd dringt. Een schone en circulaire economie levert veel op voor ons en voor volgende generaties: een gezondere lucht, een beter klimaat en een sterkere economie. Verantwoordelijk omgaan met de aan ons gegeven schepping.
De gemeente heeft hierin een belangrijke rol en geeft goede richting aan met de duurzaamheidsagenda. Toch wil de SGP-ChristenUnie dat er meer gedaan wordt door de gemeente dan faciliteren en stimuleren.

Een Sliedrechtse Energie Coöporatie is wat we voor ogen hebben, waarin de gemeente Sliedrecht sámen met woningbouwcorporaties, bedrijven en inwoners duurzame energie projecten financiert en exploiteert. Het gaat hierbij zowel om energieopwekkingsprojecten zoals bijvoorbeeld een zonneweide naast de A15 en de realisatie van één of meerdere buurtmolens, als projecten om op wijkniveau energie op te slaan.

We zijn er van overtuigd dat deze coöperatie bijdraagt aan het doel om de energietransitie binnen één generatie te regelen, waarbij iedereen naar vermogen zijn steentje kan bijdragen.

« Terug