Fractie SGP-ChristenUnie stelt mondelinge vragen over communicatie rondom de kermis

Kermisdinsdag 12 juni 2018 22:24

De fractie van de SGP-ChristenUnie heeft mondelinge vragen gesteld over de communicatie rond de Sliedrechtse kermis.
Via een bericht op Facebook op 31 mei werd Sliedrecht geïnformeerd dat er op 7 juni weer een kermis zou starten in Sliedrecht. De officiële bekendmaking van de vergunning in de Merwestreek was 6 juni en de vergunning was verstrekt op 30 mei. Tot voor kort stond de kermis voor Sliedrecht gepland in oktober.

De SGP-ChristenUnie-fractie heeft winkeliers van het Burg. Winklerplein en enkele marktkooplieden gesproken. Zij gaven aan dat zij er pas sinds eind mei, deels via de ondernemersvereniging en deels via Facebook, van op de hoogte waren dat de kermis in de periode van 7 tot en met 13 juni naar Sliedrecht zou komen.

De winkeliers gaven aan graag eerder geïnformeerd te worden, zodat zij dan eventueel publieksacties kunnen organiseren om zo mee te profiteren van het extra publiek dat naar het plein komt. Ook kunnen zij dan tijdig hun leveranciers informeren over de verslechterde bereikbaarheid van hun winkels en er kan eventueel nog meegekeken worden naar de indeling van de kermis, zodat winkels niet helemaal aan het zicht worden onttrokken als daar dichte attracties voor worden gezet, zoals nu het geval is.

De fractie heeft mondelinge vragen gesteld over de communicatie rondom de kermis. Zij vraagt zich onder andere af wanneer het bij de gemeente bekend was dat de kermis in juni zou plaatsvinden en of het college het met de fractie eens is dat de informatie aan de winkeliers en marktkooplieden dit keer erg laat verstrekt is. Ook vraagt zij welke rol de gemeente voor zich weggelegd ziet om de communicatie op dit vlak met bovengenoemde partijen in de toekomst beter te laten verlopen.

« Terug