Vernieuwde en verjongde kieslijst SGP Zuid-Holland vastgesteld

Top 5 PS SGP.jpgmaandag 03 december 2018 21:30

Het bestuur van de provinciale SGP-afdeling heeft na haar ledenvergadering van 19 november de kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van D.V. 20 maart 2019 vastgesteld.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Nico de Jager MBA RBc (51) werd voorgedragen als lijsttrekker. Nico de Jager is momenteel fractievoorzitter van de gecombineerde SGP-ChristenUnie fractie in Sliedrecht, heeft zitting in de Drechtraad en was succesvol formateur bij de vorming van de nieuwe Sliedrechtse coalitie.

Nummer 2 op de lijst is Gerard van de Breevaart (34) uit Hendrik-Ido-Ambacht, die vanaf 2016 als  fractieadviseur dicht betrokken is geweest bij de fractie. Daarnaast kan hij bogen op een brede achtergrond vanuit verschillende managementposities. Nummer 3 is het in 2018 geïnstalleerde Statenlid drs. Johan Matze (47) uit Nieuw-Beijerland. Tot de recente herindelingsverkiezingen was hij SGP-fractievoorzitter van de gemeenteraad van Korendijk en is werkzaam als directeur-schoolbestuurder. Mr. Peter van den Berg uit Waddinxveen (44), nummer 4 op de SGP-kieslijst, is in het dagelijks leven juridisch adviseur en voormalig raadslid in gemeente Waddinxveen. Peter Verheij (38), wethouder in Alblasserdam, completeert de top-5.

« Terug