SGP

Bestuur SGP Sliedrecht

C.H. van den Berg Voorzitter
D.W. Meijer 
S.J. van der Ree Doolaard
R. Goud
R. van Koeveringe 

SGP Sliedrecht

Een vertrouwd gegeven in de Sliedrechtse politiek is de aanwezigheid van de Staatkundig Gereformeerde Partij, afgekort tot SGP. Een partij waarvan in de analenvermeld staat dat er ergens tussen 1918 en 1921 in Sliedrecht een kiesvereniging is opgericht. In 1923 nam de SGP deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en kwam er een vertegenwoordiger in deze raad. Inmiddels is het aantal SPG-ers in de raad uitgegroeid tot vier en vormen ze samen met de ChristenUnie de zevenhoofdige SGP-ChristenUnie fractie. In 1969 werd de heer Noordergraaf de eerste SGP-wethouder en deze lijn heeft zich voortgezet tot de huidige SGP-wethouder, de heer J.P. Tanis. Inmiddels kent de plaatselijke kiesvereniging ook 15 vrouwelijke leden.

De partij is, zoals men het noemt, een beginselpartij. Nu hebben vele partijen een beginsel, alleen is dat van de SGP bijzonder. Wij, als SGP, streven naar een regering van ons volk op de grondslag van Gods Woord. Die is onwankelbaar en onveranderlijk. Gods Woord is onze leidraad en niet de luimen van het volk.

Het is verheugend te mogen merken dat de partij ook in onze tijd nog velen aanspreekt. Standvastig, betrouwbaar, principieel, deskundig, en geen draaikonten. Dat zijn termen die regelmatig over de SGP worden gebezigd. En deze waardering is ook te merken. Een toename van het aantal stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen en Tweede Kamerverkiezingen. Ik noem deze twee omdat die het meeste leven onder de plaatselijke bevolking. We merken het ook door een toename van het aantal leden.

Waar de meeste verenigingen een dalend aantal leden laat zien, constateren we bij de SGP nog steeds een toename. Eind oktober 2012 mochten we het 400e lid inschrijven, en de groei is er nog niet uit.