SGP-ChristenUnie Sliedrecht draagt Piet Vat voor als wethouder

Piet Vat.jpg
Cees 2018
Door Cees Paas op 13 maart 2019 om 00:14

SGP-ChristenUnie Sliedrecht draagt Piet Vat voor als wethouder

De fractie van de SGP-ChristenUnie is blij en dankbaar dat zij Piet Vat kunnen voordragen als nieuwe wethouder. Hij gaat de vacature opvullen die ontstaan is door het vertrek van Hans Tanis naar de gemeente Altena. Piet zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Hans, waaronder financiën en economie. Ook is het de bedoeling dat hij binnen de Drechtsteden de portefeuille bereikbaarheid voor zijn rekening neemt.

Piet Vat (64) is een ervaren bestuurder. Hij was wethouder en 1e loco-burgemeester in de gemeente Molenwaard tot eind 2018, waarbij door herindeling de gemeente Molenlanden ontstaan is. Voor die tijd was Piet ook al werkzaam als wethouder in de gemeente Nieuw-Lekkerland. Tot zijn werkgebied hoorden onder meer Wmo, Werk en inkomen, gemeentelijk vastgoed, Jeugdbeleid, Financiën en Onderwijs. Daarnaast had hij  onder andere zitting in het Algemeen Bestuur van de regio Alblasserwaard-Vijfherenlanden. Hij was bestuurlijk trekker voor diverse (sociale) projecten binnen de regio, bestuurslid van de Dienst Gezondheid en Jeugd en verantwoordelijk voor meerdere projecten, zoals de revitalisering van het winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland.

Voor die tijd heeft Piet een lange staat van dienst opgebouwd bij de ABN AMRO, terwijl hij zijn carrière in de binnenvaart gestart is. Piet woont in Nieuw-Lekkerland en zal daar de komende tijd ook blijven wonen. Piet geeft aan: “Ik vind het zeer bijzonder en ben erg dankbaar dat ik voorgedragen word als wethouder in Sliedrecht. Ik kijk uit naar een mooi en fijn samenspel met de samenleving en een prettige samenwerking met collega-bestuurders, gemeenteraad, ambtelijke organisatie en alle partners om ons heen. Ik hoop en bid onze God om kracht, wijsheid en inzicht en zet mij graag, samen met u en jou, in voor een mooi Sliedrecht.”

In Piet heeft de fractie een wethouder gevonden die een stevige bestuurder is en een verbindende rol kan spelen in zowel het college als binnen de diverse samenwerkingsverbanden, zoals de Drechtsteden. De fractie en besturen van ChristenUnie en SGP zien in Piet een gedreven en motiverende bestuurder met veel aandacht voor de betrokkenheid van mensen, zowel inwoners als ambtenaren.

Fractievoorzitter Cees Paas geeft aan blij te zijn dat de fractie snel een nieuwe wethouder heeft gevonden: “Piet is een enthousiaste en gedreven wethouder, die graag de verbinding zoekt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met het college en de raad verder gaat bouwen aan Sliedrecht.”