Berichten geschreven door Piet Vat

 1. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 13 december 2021

  Terugblik op december - Maandblog door wethouder Piet Vat

  Ongelooflijk, wat gaat de tijd snel! Dacht ik dat het nog niet de tijd was om een nieuwe blog te maken, krijg ik weer een aanmaning van: hallo Piet, het is weer de hoogste tijd voor je volgende blog. Oké dan, daar gaan we natuurlijk weer even voor zitten om u en jou weer mee te nemen in de zaken die mij als wethouder van onze mooie gemeente Sliedrecht zoal bezighouden.

  Ik heb in m’n laatste blog het voorstel gedaan om het deze keer eens over de portefeuille Financiën te hebben. Ik moet eerlijk bekennen dat het wellicht een saai onderwerp is, maar het is wel een boeiend onderwerp want het gaat dan ineens over onze eigen portemonnee. Ik hoop het ook in zogenaamde ‘Jip en Janneke-taal’ uit te leggen. Als mij dat niet is gelukt, krijg ik dat als signaal graag van jullie terug natuurlijk!

  Lees meer over "Terugblik op december - Maandblog door wethouder Piet Vat"
 2. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 27 oktober 2021

  Terugblik op september en oktober - Blog door wethouder Piet Vat

  Tadaa!! Het is weer zover. Ik kreeg weer een seintje om een blog te schrijven over m’n ‘wel en wee’ als wethouder binnen onze gemeente. En ja, daar voldoe ik natuurlijk graag aan. Hieronder weer zomaar een bloemlezing van wat er de afgelopen weken zoal is gepasseerd.
  En uh, het gaat wellicht afgezaagd worden, maar als u of jij tips, vragen, op en/of aanmerking heeft: schroom niet om die naar voren te brengen. Ik luister graag!

  Lees meer over "Terugblik op september en oktober - Blog door wethouder Piet Vat"
 3. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 21 juni 2021

  Terugblik op mei en april - Blog door wethouder Piet Vat

  Het is weer de hoogste tijd om jullie op de hoogte te brengen van waar ik zo de afgelopen periode mee bezig ben geweest. Het is zomaar weer een greep, maar hopelijk interessant genoeg om mee te lezen. Overigens, als u of jij tips hebt of vragen heeft of graag iets zou willen lezen over een bepaald onderwerp wat mijn portefeuille aangaat, laat het gewoon even weten hé.

  Ik zou jullie in deze blog graag mee willen nemen in de volgende onderwerpen:

  1. Overleg met Horecaondernemers
  2. Bedrijfsbezoeken
  3. Gesprekken met partijen binnen het brede Sociale Domein.
  Lees meer over "Terugblik op mei en april - Blog door wethouder Piet Vat"
 4. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 19 april 2021

  Terugblik op maart en april - Maandblog door wethouder Piet Vat

  Voordat ik het weet, krijg ik weer een reminder: hallo Piet, er is weer een maand verstreken, waar blijft je schrijfsel!?

  Zo dan, ik ga mij dus haasten om deze blog weer voor u en voor jou te maken, met de wederwaardigheden waar ik de afgelopen periode mee van doen heb gehad.

  Ik ga het dus nu over de 2 laatste weken van maart en de eerste 2 weken van april hebben en wil jullie graag meenemen in de volgende onderwerpen:

  1. De contouren van de nieuwe onderwijsvisie Sliedrecht 2021-2025
  2. Veilig opgroeien is Teamwork
  3. Het Sliedrechtse bedrijfsleven: lokaal, regionaal, nationaal en wereldwijd!  
  4. De Economische visie 2021-2030
  5. Afscheid waarnemend burgemeester Dirk van de Borg, installatie nieuwe burgemeester Jan de Vries
  Lees meer over "Terugblik op maart en april - Maandblog door wethouder Piet Vat"
 5. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 15 maart 2021

  Terugblik op februari 2021

  Wat gaat de tijd ongelooflijk snel. Hier is alweer de volgende blog. Maar als ik eerlijk ben, beken ik bij deze dat ik te laat ben met het aanleveren van m’n blog. Tja, zo gaat dat soms. Het voordeel van deze late blog is, dat ik nu iets mee kan geven over de uitkomst van zowel de oordeelsvormende raadsvergadering (in februari) als de besluitvormende raadsvergadering (in maart). Zo zie je maar weer: ieder nadeel heeft z’n voordeel! Wie zei dat ook alweer? Iemand uit 020 toch?

  De maanden februari en de eerste twee weken van maart hebben in bestuurlijk opzicht zeker weer zijn weerslag gekend. Ik wil jullie graag meenemen in de volgende onderwerpen: het Jeugdwelzijnsbeleidsplan van 2021-2025, het Lokaal uitvoeringsplan Nieuwe Wet Inburgering, de vroegsignalering schulden en Stichting Leergeld, de ontwikkelingen bij de Sociale Moestuin en tot slot de bezoeken en gesprekken als gevolg van Corona-effecten.

  Lees meer over "Terugblik op februari 2021"
 6. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 9 februari 2021

  Terugblik op januari 2021 - Maandblog door wethouder Piet Vat

  De eerste maand van het jaar 2021 is alweer voorbij. Zodra de laatste dagen van de maand in zicht komen betekent dat voor mij dat het weer tijd gaat worden om een blog over de afgelopen maand te schrijven. Wat is er zoal ook weer in de afgelopen maand gepasseerd aan onderwerpen die betrekking hebben om mijn portefeuilles. Zoals bekend zijn dat de volgenden: Financiën, Onderwijs, Zorg & Welzijn en Economie. Daarnaast mag ik bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor de verdere doorontwikkeling van de Kerkbuurt, het Watertorenterrein en het Burgemeester Winklerplein.

  Lees meer over "Terugblik op januari 2021 - Maandblog door wethouder Piet Vat"
 7. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 29 december 2020

  Terugblik op de maand december - blog door wethouder Piet Vat

  December 2020 is weer bijna voorbij. Bestuurlijk gezien is december nog een drukke maand geweest. Als gevolg van de genomen maatregelen i.v.m. het Covid-19 virus zijn heel veel gesprekken digitaal gevoerd. Ik wil het eerlijk bekennen, het is mooi dat dit er is, maar om dit nu altijd zo te doen, nee, dat hoop ik echt van niet. Het is een prachtig hulpmiddel, maar ik heb toch vele malen liever de face-to-face gesprekken. Het liefste ben ik op straat te vinden. Want daar kom ik u en jou tegen, daar hoor ik wat er echt speelt in het dorp. Daar krijg ik zeer regelmatig signalen van wat goed en wat niet goed gaat. Helaas moet ik, moeten we dat op dit moment ontberen.

  Lees meer over "Terugblik op de maand december - blog door wethouder Piet Vat"
 8. Piet Vat.jpg
  Door Piet Vat op 19 november 2020

  Kennismaking met wethouder Piet Vat

  Beste lezer,
  Vanaf nu hoop ik u maandelijks deelgenoot te maken van de wederwaardigheden die ik als wethouder mee heb mogen maken in onze mooie en bruisende gemeente. Misschien toch eerst even een korte voorstelling van wie ik ben. 

  Lees meer over "Kennismaking met wethouder Piet Vat"