Reactie op het incident op de crisisopvang.

Gevangenis.jpg
Kees130122-01.jpg
Door Kees Ippel op 30 mei 2023 om 20:50

Reactie op het incident op de crisisopvang.

Wapens gevonden in de crisisopvang op donderdag 25 mei 2023

De fractie van SGP-Christenunie heeft met reageren gewacht tot dit moment om de instanties in kwestie eerst de ruimte te geven het incident goed op te pakken.

De fractie van SGP-Christenunie spreekt haar afkeuring uit over het feit dat een asielzoeker uit de crisisnoodopvang in het bezit blijkt te zijn van een aantal wapens. Iemand die dergelijk gedrag vertoond, hoort niet in Sliedrecht en ook niet in Nederland thuis. We zijn dankbaar dat er door medebewoners aan de bel is getrokken, waardoor de wapens zijn opgespoord voordat er ernstige situaties zijn ontstaan, en de betreffende persoon kon worden gearresteerd. We spreken onze steun uit aan de andere bewoners en complimenteren hen met hun adequate gedrag. Daarnaast is er een welgemeend compliment aan alle instanties die snel hebben gehandeld. We zijn blij te horen dat de burgemeester ook al aangaf dat deze persoon in ieder geval niet in de Sliedrechtse opvang zal terugkeren.

We wensen de bewoners van de crisisnoodopvang een veilig en gelet op hun omstandigheden zo rustig mogelijk verblijf toe.