Homepage

 1. Kees130122-01.jpg
  Kees130122-01.jpg
  Door Kees Ippel op 8 juli 2024

  Kadernota 2025

  Voorzitter,

  Om als raadsleden beter beslagen ten ijs te komen, wordt er geïnvesteerd in het raadswerk. In allerlei debatcursussen die we als fracties hebben aangeboden gekregen, is de boodschap: Zorg dat je de aandacht trekt.  Dat kan door te beginnen met een anekdote of een verrassing, gebruik humor, en zorg voor bijvoorbeeld een drieslag die blijft hangen.

  Omdat het best lastig is om origineel te zijn, ben je toch al even bezig in gedachten met de woordvoering dit bij de Kadernota hoort. 

  Een paar weken geleden heb ik samen met mijn vrouw een aantal dagen door Zuid-Frankrijk getrokken. Op een gegeven moment bezochten we Avignon. Een stad met best veel historie. We hebben deze prachtige stad bekeken, en aan het eind van dit bezoek zaten we op een terras aan een plein endaar keek ik tegen de gevel van het stadhuis van Avignon aan. En zoals er op meer gebouwen in Frankrijk te zien is, viel mijn oog op 3 woorden.

  Ik dacht: daar kan ik misschien wel wat mee. Het gaat hier om de woorden Liberté Egalité en Fraternité, oftewel Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap.

  Voorzitter, ik wil daarom stilstaan bij die 3 punten, waarbij de één wat uitgebreider zal zijn dan de andere.

  Lees verder
 2. Bert-Jan Ruissen
  Annebeth 2018
  Door Annebeth Schild op 18 mei 2024

  Verkiezingsbijeenkomst SGP

  Op D.V. maandag 3 juni 2024 komt SGP-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen Bert-Jan Ruissen naar de regio Drechtsteden.

  Lees verder
 3. Annebeth 2018
  Door Annebeth Schild op 13 januari 2024

  Matthijs Ippel nieuw raadslid SGP-ChristenUnie

  Op 6 februari, tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering van 2024, zal Matthijs Ippel worden geïnstalleerd als nieuw gemeenteraadslid voor de SGP-ChristenUnie. Matthijs vult daarmee de lege plaats in die is ontstaan na het vertrek van Johan Oostrom.

  Lees verder