Mantelzorg

Ria 2018
Door Ria de Mul op 10 november 2018 om 14:42

Mantelzorg

Maandag trok ik erop uit met de collectebus om te collecteren voor Stichting Alzheimer. Sinds drie jaar collecteer ik voor deze stichting en ik doe dit omdat iemand dicht in mijn buurt als gevolg van dementie steeds meer het besef kwijtraakt wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Tijdens het collecteren sprak ik met haar man, haar zeer trouwe mantelzorger.

In december hopen ze 50 jaar getrouwd te zijn, maar dat feit vieren gaan ze waarschijnlijk niet doen. Zijn vrouw weet het allemaal niet meer. Op mijn vraag of hij iets over had voor mijn collectedoel zei hij dat het voor hen allemaal niet meer zou helpen, maar toch stopte hij iets in de bus. Voor de onderzoeken die plaatsvinden voor anderen die deze ziekte nog gaan krijgen. Een op de vijf, is de verwachting. Mijn buurtgenoot vertelde met liefde over zijn vrouw waar hij nog voor kan zorgen. Maar ook zag ik zijn verdriet, over haar ziekte, haar machteloosheid het allemaal niet meer te weten en te kunnen.

Zoals mijn buurtgenoot zijn er in Sliedrecht heel veel mantelzorgers. In liefde en trouw zorgen ze voor hun partner, hun kind, hun ouder of iemand anders in hun omgeving.

Op deze Dag van de Mantelzorg bedanken wij de Sliedrechtse mantelzorgers voor alles wat zij doen en wensen hen veel kracht toe bij deze vaak zware taak.

Deel dit bericht

Over ‘Groei’ en ‘Er zijn voor alle inwoners’

Rien2016dinsdag 11 april 2017 De fractie SGP-ChristenUnie wil er zijn voor alle inwoners van Sliedrecht. In Sliedrecht wonen mensen van 120 nationaliteiten. In 2004 waren dat er nog 60. De multiculturele samenstelling van onze bevolking is vooral te zien in Vogelbuurt-Noord en de Professorenwijk ten oosten van het Burgemeester Winklerplein en verder verspreid over heel Sliedrecht. Samen met andere fracties streven wij er naar geschikte locaties te creëren voor onderlinge ontmoeting lees verder