Berichten geschreven door Ria de Mul

 1. Stemverklaring fractie rondom besluit verruiming winkeltijden

  Door Ria de Mul, Fijke Mulder, Gerard van Urk, Jan Pieter Verweij, Johan Oostrom, Kees Ippel, Leonard de Ruijter op 18 oktober 2022

  In de besluitvormende vergadering van 18 oktober nam de gemeenteraad een besluit tot het aanpassen van de verordening winkeltijden. Onderstaand de stemverklaring die Kees Ippel uitsprak namens de voltallige fractie

  Lees meer over "Stemverklaring fractie rondom besluit verruiming winkeltijden"
 2. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 21 juni 2022

  SGP-ChristenUnie stelt vragen over eenmalige energietoeslag

  De fractie van SGP-ChristenUnie heeft vragen gesteld over de afhandeling van de eenmalige energietoeslag. Inwoners die een uitkering krijgen van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en een inkomen hebben minder dan 130% van het wettelijk minimumloon (wml), krijgen deze eenmalige toeslag automatisch. De fractie wil weten hoe het loopt met deze automatische uitkering.

  Lees meer over "SGP-ChristenUnie stelt vragen over eenmalige energietoeslag"
 3. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 21 februari 2022

  Maak energiecompensatie tegen energie-armoede mogelijk

  De fractie van SGP-ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het initiatief van Kerk in Actie om de energiecompensatie eerlijk te verdelen. Een aantal kerkelijke gemeenten in Sliedrecht heeft dit plan gepresenteerd binnen hun kerkelijke gemeente.

  Lees meer over "Maak energiecompensatie tegen energie-armoede mogelijk"
 4. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 2 februari 2022

  Negatief antwoord op vragen controle QR-code zwemlessen

  Als fractie SGP-ChristenUnie hebben we aan het college van B&W gevraagd welke mogelijkheden zij heeft om met Optisport Brondbad De Lockhorst in gesprek te gaan om hen ontheffing te verlenen om  de QR-code te controleren bij begeleiders van kinderen die zwemles volgen. Inmiddels hebben we een antwoord van het college ontvangen. Helaas is dit niet het antwoord waarop we hadden gehoopt.

  Lees meer over "Negatief antwoord op vragen controle QR-code zwemlessen"
 5. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 19 januari 2022

  Controle op QR-code bij zwemles Bronbad De Lockhorst

  Vanuit de samenleving krijgen wij berichten dat kinderen in Sliedrecht niet naar zwemles gaan. Dit omdat hun begeleiders om redenen die voor hen belangrijk zijn geen QR-code kunnen laten zien. De SGP-ChristenUnie vindt het heel belangrijk dat alle kinderen zwemles kunnen volgen. Dit komt ten goede aan de veiligheid van kinderen. 

  Lees meer over "Controle op QR-code bij zwemles Bronbad De Lockhorst"
 6. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 16 april 2021

  Schriftelijke vragen aan ingediend bij de griffie

  Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeenteraad Sliedrecht.
  Onderwerp: Lokaal preventieakkoord

  Lees meer over "Schriftelijke vragen aan ingediend bij de griffie"
 7. Ria 2018 Cees 2018 Arnoud 2018
  Door Ria de Mul, Cees Paas, Arnoud Spruijt op 15 april 2021

  ChristenUnie oproep tot kandidaatstelling

  Ben jij sociaal betrokken en heb jij een sterke mening? Denk je graag mee en houd je van een goede discussie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Daarnaast heb je affiniteit met de ChristenUnie en met lokale politiek. Of jij hebt ideeën over wat er anders of beter kan in jouw buurt en dorp.

  Lees meer over "ChristenUnie oproep tot kandidaatstelling"
 8. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 5 december 2019

  Fractie SGP-ChristenUnie stelt vragen over valpreventie

  Het aantal mensen dat om het leven komt als gevolg van een val is gestegen, zo berichtte NOS op 4 december 2019. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in 2018 gemiddeld bijna dertien mensen per dag stierven na een ongelukkige val. In 2017 waren dat er elf per dag en in 2014 acht.

  Lees meer over "Fractie SGP-ChristenUnie stelt vragen over valpreventie"
 9. Ria 2018
  Door Ria de Mul op 10 november 2018

  Mantelzorg

  Maandag trok ik erop uit met de collectebus om te collecteren voor Stichting Alzheimer. Sinds drie jaar collecteer ik voor deze stichting en ik doe dit omdat iemand dicht in mijn buurt als gevolg van dementie steeds meer het besef kwijtraakt wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Tijdens het collecteren sprak ik met haar man, haar zeer trouwe mantelzorger.

  Lees meer over "Mantelzorg"