Terugblik op mei en april - Blog door wethouder Piet Vat

photo-1471107340929-a87cd0f5b5f3.jpg
Piet Vat.jpg
Door Piet Vat op 21 juni 2021 om 19:20

Terugblik op mei en april - Blog door wethouder Piet Vat

Het is weer de hoogste tijd om jullie op de hoogte te brengen van waar ik zo de afgelopen periode mee bezig ben geweest. Het is zomaar weer een greep, maar hopelijk interessant genoeg om mee te lezen. Overigens, als u of jij tips hebt of vragen heeft of graag iets zou willen lezen over een bepaald onderwerp wat mijn portefeuille aangaat, laat het gewoon even weten hé.

Ik zou jullie in deze blog graag mee willen nemen in de volgende onderwerpen:

  1. Overleg met Horecaondernemers
  2. Bedrijfsbezoeken
  3. Gesprekken met partijen binnen het brede Sociale Domein.

Overleg met Horeca
Afgelopen periode hebben we een aantal keren met de Horeca aan tafel gezeten. Goed om met elkaar in gesprek te zijn hoe de ervaringen zijn geweest en hoe we de verdere verruimingen op een goede manier in kunnen voeren. Mooie en constructieve overleggen!

Bedrijfsbezoeken
Ik heb weer verschillende bedrijfsbezoeken af mogen leggen. Fijn en mooi dat het weer mogelijk is! We hebben een bezoek gebracht op de Kerkbuurt bij Van Mourik Schoenen Een prachtige schoenenzaak met zijn klantenbestand in Sliedrecht en zeer wijde omgeving. Een bijkomende bijzonderheid is dat deze zaak zich Hofleverancier mag noemen bij Koninklijke Beschikking. Een echt familiebedrijf dus!

Ook brachten we een bezoek bij familiebedrijf Van den Herik aan de Industrieweg. Zoals zij zelf op de site aangeven: een waterbouwer in hart en nieren! Echt super om te horen en te zien hoe onze bedrijven uit Sliedrecht wereldwijd naam en faam hebben!

Samen met mijn collega-wethouder Ed Goverde zijn we op bezoek geweest bij Zorghuis Alblasserwaard Een mooie woonvoorziening die 24-uurs zorg en ondersteuning biedt aan de bewoners. En wat dacht u van de onlangs geopende lunchroom Tikkie Bijzonder? Terecht dat het personeel met een arbeidsbeperking hier de ‘Horeca-kanjers’ genoemd worden! Ook dit is weer een mooie aanwinst voor de Kerkbuurt!

Een heel andere tak van sport was het bedrijfsbezoek bij DGS Arbo & Veiligheid aan de Sportlaan. Een toonaangevende partner voor alle Bedrijfshulpverleners (BHV) gerelateerde trainingen. Mooi om met hen aan tafel te zitten en te horen en te zien hoe hier op het gebied van Arbo en Veiligheid serieus werk wordt gemaakt.

Weer van een heel andere orde was het bedrijfsbezoek wat ik, samen met burgemeester Jan de Vries, heb mogen doen in het MC Thorbecke Apotheek aan de Thorbeckelaan. Heel bijzonder om te zien op welk een innovatieve wijze hier de medicijnen worden verwerkt en klaargemaakt. De robotisering is ook hier volop aanwezig. We hebben daarna ook nog een rondleiding gehad in het nieuwe MC Rembrandt aan de Rembrandtlaan, waar op dit moment nog volop aan gebouwd wordt.

Last but not least heb ik een bedrijfsbezoek gebracht bij onze overbuurman Van Beest aan de Industrieweg. Wat prachtig om dit soort bedrijven binnen de grenzen van Sliedrecht te hebben. Zoals op de website is te lezen is van Beest ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van hoogwaardige hijsmiddelen. Saignant detail: bij het lostrekken van de Ever Given in het Suezkanaal door sleepboten van Boskalis werden de sluitingen van Van Beest gebruikt! Zo maar een klein voorbeeldje.

Sociaal Domein
Ook vanuit m’n portefeuille Sociaal Domein zijn diverse gesprekken gevoerd in het dorp. Zomaar een paar voorbeelden: een mooi en hartverwarmend gesprek bij de Voedsel- kledingbank aan de Elzenhof. Heel bijzonder en ontzettend mooi dat we dit in Sliedrecht hebben. Met deze instelling worden veel inwoners van Sliedrecht op een mooie en hartverwarmende wijze geholpen.

Wat ik ook als heel bijzonder heb ervaren is het bezoek aan Pand 33 en het gesprek met Ds. G. Vrooland. Een bijzondere ontmoetingsplek waarin diverse culturen samen komen en waar ruimte is voor goede onderlinge gesprekken. En wat te denken aan de stamppotavonden die hier worden georganiseerd. Geweldig!

Ook mocht ik een fijn en geanimeerd gesprek hebben met de voorzitter en penningmeester van Alles Kids Sliedrecht. Een prachtig initiatief die veel goeds doet in Sliedrecht. Neem even de moeite om via bovenstaande link meer te lezen over deze stichting!

Ook kan ik niet onvermeld laten dat ik met onze Adviesraad Sociaal Domein Sliedrecht goede en inhoudelijke gesprekken voer in verband met het feit dat met ingang van 1 januari 2022 de besluiten op het gebied van het Sociaal Domein niet meer door de Drechtraad besproken en besloten wordt, maar door de 7 gemeenten binnen de regio Drechtsteden. Dat vraagt ook voor onze eigen Adviesraad een andere manier van werken. En datzelfde geldt uiteraard ook voor ons als gemeente. Ik verheug me al op de intensievere samenwerking met onze ASD Sliedrecht.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar ik moet gaan stoppen, anders wordt de blog te lang en gaan jullie hem niet meer lezen. Dat zou ik wel heel erg jammer vinden!

Afsluitend
Hebt u of jij vragen, schroom niet om contact met mij op te nemen. Mijn mailadres is p.vat@sliedrecht.nl Ook ben ik via Twitter te benaderen onder @vatpietof via facebook onder Piet Vat

Hartelijke groet en al het goede toegewenst, zowel privé als zakelijk! En voor alles: Deo gratias.