Terugblik op september en oktober - Blog door wethouder Piet Vat

Piet Vat.jpg
Door Piet Vat op 27 oktober 2021 om 16:00

Terugblik op september en oktober - Blog door wethouder Piet Vat

Tadaa!! Het is weer zover. Ik kreeg weer een seintje om een blog te schrijven over m’n ‘wel en wee’ als wethouder binnen onze gemeente. En ja, daar voldoe ik natuurlijk graag aan. Hieronder weer zomaar een bloemlezing van wat er de afgelopen weken zoal is gepasseerd.
En uh, het gaat wellicht afgezaagd worden, maar als u of jij tips, vragen, op en/of aanmerking heeft: schroom niet om die naar voren te brengen. Ik luister graag!

Waar gaan we het zoal over hebben? Nou, over o.a. de volgende onderwerpen:

1. Burgemeester Winklerplein; gaat het na bijna 25 jaar lukken?

Het gaat nu echt spannend worden! Doet ’ie het of doet ’ie het niet? In de pers hebben jullie al kunnen lezen dat we als Ondernemersvereniging BW-plein, de Windroos en de gemeente Sliedrecht enthousiast zijn over de plannen die nu voorgelegd gaan worden. Maandag 25 oktober hopen we de plannen in een openbare beeldvormende vergadering met zijn drieën voor te leggen aan de raad. Vol verwachting klopt mijn blij en dankbaar hartje…

2. Bedrijfsbezoeken: wat een pakkenkoek zeg!

De maanden september en oktober zijn volop benut om op bedrijfsbezoek te gaan. Het zou bijna saai worden als ik alle bedrijven op ga noemen en toch ga ik het doen. Hier komen ze:

MECS, Bakker Sliedrecht, van Es Architecten, Het Plaatje, RVM Kunststoffen BV, Dieseko, Sjeun Optiek Bij Floris, Verhoef Juweliers en last but not least: Cerelia.

Allemaal, stuk voor stuk, prachtige bedrijven en middenstanders. Wat is het altijd weer geweldig om achter de voordeur van een bedrijf of winkel een kijkje achter de schermen te mogen krijgen. Het waren allemaal bijzondere en prachtige bezoeken. Eén bezoek wil ik eruit lichten en dat is het bezoek aan onze pannenkoekenfabriek Cerelia. Wat een bijzonder bedrijf, wat een poffertjes en wat een pannenkoeken! Ongelooflijk dat ook deze Sliedrechtse producten ‘all over the world’ gaan.

3. Dementie? Een nieuwe loot in Sliedrecht!

We hebben op de Kerkbuurt sinds vorig jaar het Seniorenhuys De Schalm. Dit huis biedt een waardevolle dagbesteding en gezellige inloop. De dagbesteding is speciaal gericht op ouderen met geheugenproblemen met of zonder de diagnose Dementie.

Maar sinds afgelopen maand is er een nieuwe loot aan dit huis toegevoegd. Het Odensehuis! Een prachtig initiatief wat we als gemeente graag ondersteunen! Het Odensehuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar de ouderen terecht kunnen voor een kopje koffie of thee, een praatje etc. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld schilderen, (bord)spellen, sjoelen, kleuren, creatief zijn of (krant)lezen. Voor elk wat wils!

Nog meer bezoeken en dus gesprekken en dus uit te voeren acties

Tja, stilzitten is er niet bij als onder andere het brede sociale domein in de portefeuille zit. Bestuurlijke gesprekken gevoerd over nieuwe ontwikkelingen binnen de Jeugdhulp. Denk dan aan programma’s als: Geweld Hoort Nergens Thuis, Veilig Opgroeien Is Teamwork maar ook bijeenkomsten over het onderwerp Personen met Verward Gedrag. Allemaal onderwerpen die in ons eigen Bonkelaarhuis meer en meer toegepast worden.

Een aanrader is in gesprek te gaan met bezoekers van de inloop GGZ Yulius in de Groen van Prinstererschool. Bijzonder om dat te mogen doen waarbij je meer en meer respect krijgt voor de medewerkers die hier werkzaam zijn. Hoe respectvol, hoe enthousiast en hoe warm worden de deelnemers welkom geheten en met hen het gesprek aangegaan. Ik krijg daar energie van!

Ook mooi om een kop koffie te drinken bij het Buurtcomité Valkhof. Ongelooflijk wat zij daar in de 10-hoog flat aan de Valkhof met elkaar voor elkaar krijgen. Zoveel nationaliteiten met zoveel eensgezindheid. Petje af, absoluut!

Er zou nog veel meer te vertellen zijn over mijn portefeuilles, maar dan gaat deze blog te lang worden. Het moet ook leuk blijven om te lezen. Toch? Laten we het hier maar even bij laten. De volgende keer gaan we gewoon weer verder, oké? Zullen we het dan trouwens ook eens over m’n portefeuille Financiën hebben?

Hebt u of jij vragen, schroom niet om contact met mij op te nemen. Mijn mailadres is p.vat@sliedrecht.nl Ook ben ik via Twitter te benaderen onder @vatpiet of via facebook onder Piet Vat

Hartelijke groet en al het goede toegewenst, zowel privé als zakelijk! En voor alles: Deo gratias.