Maak energiecompensatie tegen energie-armoede mogelijk

WhatsApp Image 2021-12-21 at 19.22.53 (1).jpeg
Ria 2018
Door Ria de Mul op 21 februari 2022 om 19:46

Maak energiecompensatie tegen energie-armoede mogelijk

De fractie van SGP-ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het initiatief van Kerk in Actie om de energiecompensatie eerlijk te verdelen. Een aantal kerkelijke gemeenten in Sliedrecht heeft dit plan gepresenteerd binnen hun kerkelijke gemeente.

“Is het college het ermee eens dat er geen boete zou moeten zijn op barmhartigheid en indien kerken deze specifieke energiecompensatie onder financieel kwetsbaren willen herverdelen dat dit initiatief omarmd en ondersteund zou moeten worden?”, vraagt de fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht aan het gemeentebestuur.

Ook wil de partij weten welke regels er momenteel gelden in de gemeente ten aanzien van giften bij bijstandsgerechtigden. En: “Is de gemeente bereid om voor deze specifieke gift de vrijstellingsregels zodanig aan te passen dat de persoon niet gekort wordt op de bijstand en dat de initiële vrijstellingsruimte giften intact blijft?”

Bijlagen